THUIS MET LINDA

Persoonlijk interieuradvies

Contact

Forsythialaan 15, 7101XJ Winterswijk

Email: info@thuismetlinda.nl
Tel: 0642608558

Creëer een lekkere thuiswerkplek.

In deze tijd werken veel mensen thuis in plaats van op kantoor. Noodgedwongen verlaten we onze ergonomische, goed ingerichte en verlichte werkplek voor een plek aan de keukentafel.
Hoe zorg je er nu voor dat je een goede, prettige werkplek creëert? Zeker nu het er naar uitziet dat een groot gedeelte van ons nog een tijd thuiswerkt is het de moeite waard om hier eens kritisch naar te kijken. Immers, door een goede werkplek ben je productiever en verminder je de kans op klachten.

Welke zaken zijn belangrijk als we hiernaar kijken?

Ergonomie: Kijk eens goed naar de stoel en de tafel of bureau waar je aan zit. Zit je met jouw knieën in een hoek van 90 graden? Heb je een goede steun in jouw rug?
Idealiter liggen jouw armen op de armleuning van de stoel en sluiten de armleuning aan op het bureau. Daarnaast is het goed om ervoor te zorgen dat jouw scherm op ooghoogte staat. Zo hoef je niet naar beneden te kijken en bespaar je jezelf nekklachten. Dit kun je doen door een steun te kopen maar een stapel boeken onder je beeldscherm werkt natuurlijk ook. Helemaal van nu zijn de sta-zitbureaus. Wil je ze niet direct aanschaffen? Ze zijn bij verschillende bedrijven te huur. Zo kun je dit op je gemak uitproberen.

Een heel belangrijk punt; iets dat we vaak vergeten is goede verlichting. Niets zo vervelend en ongezond als het knijpen met je ogen omdat er teveel, te weinig licht of verkeerd licht is. Hier een paar tips:
-Zorg voor voldoende daglicht en vermijd tegenlicht.
-Probeer het licht gelijkmatig te verdelen. Daarmee bedoel ik dat je niet iedere keer als je opkijkt van je laptop in een donkere kamer kijkt. Daar krijg je hoofdpijn van.
-Voorkom verblinding. Geen direct (dag)licht op je scherm.
-Veel aan het beeldbellen? Je ziet er het beste uit als je een lichtbron achter de camera plaatst. Knip de felle bureaulamp naast je laptop even uit! Kies voor een armatuur dat rondom schijnt en zorgt voor indirect licht.

Ladeblokken - IKEA - IKEA

Een fijne werkplek is een opgeruimde werkplek. Best even wennen als je thuis aan de keukentafel zit te werken en je snel alles op moet ruimen omdat er gegeten moet worden
Wat je kan helpen is een klein ladeblok op wieltjes.(bv van Ikea zoals hieronder op de foto) Ga je aan het werk, dan pak je hem erbij. Klaar? Alles weer in de lades en je rolt hem weer weg. Heb je een vaste werkplek? Zorg dan voor een goed systeem waarbij je alles een eigen plek geeft. Scheelt je weer zoektijd.

Maak je werkplek persoonlijk, hang leuke foto’s op in een lijstje of hang ze op een prikbord. Ook altijd mooi en gezond zijn planten. Een mooie plant op je bureau fleurt de boel lekker op.

Kortom: Door goed te kijken naar jouw werkplek zorg je goed voor jezelf. Natuurlijk is het fijn als je werkplek er mooi uitziet maar kies in de eerste plaats voor functionaliteit en kwaliteit. Hierdoor ben je productiever en voorkom je gezondheidsproblemen.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Whatsapp

Whatsapp

Hallo!

online