THUIS MET LINDA

Persoonlijk interieuradvies

Contact

Forsythialaan 15, 7101XJ Winterswijk

Email: info@thuismetlinda.nl
Tel: 0642608558

2 onder 1 kap woning

De opdracht van deze bewoners draaide om het creëren van sfeer en de juiste akoestiek. Deze ruime, hoge open ruimte zorgde voor een onprettig geluid en een galm en dat terwijl beide bewoners gehoorapparaten dragen. Geen ideale combinatie dus. Ook waren ze niet bang voor kleur en een printje op de muur maar samen kwamen ze er maar niet uit.

Het probleem van de akoestiek heb ik aangepakt door het(beter) laten isoleren van het schuine plafond en het laten dichtmaken van de open trap. Onder de trap is nu opbergruimte ontstaan d.m.v. een trapkast. Om het geheel zo strak mogelijk te laten is er gekozen voor een deur met push systeem. Ook zorgen het vloerkleed en de raambekleding voor de nodige demping.

Naast de akoestiek is een ander voordeel van het dichtmaken van de trap dat de ruimtes beter afgebakend worden en daardoor makkelijker in te richten. Door te kiezen voor een wand vullend tv meubel lijkt de woonkamer veel groter en winnen we ook hier weer veel opbergruimte.

Het kleurenpallet bestaat uit: groen, okergeel, warm hout en een prachtig fotobehang. Voor veel mensen klinkt dit nogal heftig. Maar door een rustige basiskleur te kiezen die bij al die verschillende elementen past ontstaat er een spannende eenheid in het interieur.

De ruimte is ingericht met nieuwe, soms strakke meubels en materialen. Ik vind het mooi om tussen al dat nieuws ook wat oude spullen met een verhaal of herinnering te plaatsen. De oude fondue pan als bloempot op de afzuiging, de paraplubak van oma als plantenbak, de oude kopjes van opa aan het zwart metalen wandrekje. Op die manier komt je woning tot leven en wordt de woning een thuis.

Category:
Date:

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Whatsapp

Whatsapp

Hallo!

online